DOLĞULARDA NÜKLEER PROKTOR TESTİ İLE SIKIŞMANIN KONTROLÜ
Yapay dolgularda sıkışmanın kontrolünde kum konisi deneyi ve nükleer sıkışma deneyi kullanılmaktadır.
Firmamız kontrollü dolgularda sıkışma oranlarının tespitine yönelik standart proktor testi, modifiye proktor ve arazi de, yoğunluk ve nem ölçümleri ve kesafet deneylerini yapmaktadır. Nükleer sıkışma testi cihazımız ile de sıkışma kontrolü yapabilmekteyiz. Dolgunuzu yeterince sıkıştırdınız mı? Proktor ve kesafet deneyleri için firmamıza baş vurabilirsiniz. TAEK (Türkiye atom enerjisi Kurumu) tarafından lisanslı cihazlarımız ve eğitimli personelimiz ile aylık ve günlük olarak kiralama hizmeti veriyoruz. irtibat: +90 533 616 18 67
Karayollarında, havaalanı pistlerinde, bina inşaat alanlarında yapılan Kontrollü dolguların yeterli sıkılığa ulaşıp ulaşmadığının tespitinde nükleer proktor test cihazı ile yoğunluk ve nem tespiti tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Üretici firma ismine izafeten Nükleer yoğunluk testine Troxler testi de denmektedir.
Dolgu da Sıkışma Testi iki bölümden oluşmaktadır.
1-Laboratyvarda Standart Sıkıştırma (proktor) Deneyi
2-Arazide Sıkışmanın Kontrolü (Kesafet) Deneyi
Arazide sıkışma kontrolü: Ya nükleer Proktor Testi ile bulunur, ya da kum konisi deneyi ile. Her iki yöntemde de laboratuvar da yapılan proktor deneyinden elde edilen yoğunluk ve nem değerleri kullanılır.
Kum Konisi Deneyi ile sıkışma testi için tıklayın…
NÜKLEER SIKIŞMA TESTİ NASIL YAPILIR?
- Dolgu da kullanılacak malzemeden 10 kg kadarı laboratuvarlarımıza önceden gönderilmeli ve numuneler üzerinde proktor deneyi yapılarak max. Kuru birim hacim ağırlığı ve optimum su muhtevası değerleri bulunmalıdır.
- Nükleer Proktor testi cihazına Laboratuvardan alınan max. Kuru birim hacim ağırlığı değeri girilir. Aşağıda videoda görüldüğü gibi sıkışmış zeminde murç yardımı ile delik açılır. Açılan deliğe cihazın probu yerleştirilir ve sıkışma değeri ve su muhtevası ölçülür.
Sıkıştırılmış zeminlerin kompaksiyon parametreleri pdf. için tıklayın…
Nükleer Proktor Testi için bizi arayabilirsiniz +90 533 616 18 67
Zemin sıkıştırma testi nasıl yapılır?
Nükleer sıkıştırma testi nasıl yapılır?